News thumbnail

Семплата тайна на Хайди Бейкър за преодоляване на злото: „Фиксирайте очите си на Исус“

 През 1980 г. „Iris Global Ministries“ стартира само с двама души: Хайди и Роланд Бейкър. Днес в служението са включени повече от 2000 мисионери, служители и доброволци.

 Те работят в 73 центъра създадени от служението в 37 нации. Основната им мисия е да носят помощ и надежда на най-бедните от бедните. В някои от тези области, особено в Африка, преследването и убиването на християни се засилват.

 Хайди Бейкър говори пред CBN News за служението и новата си книга - „Бог се е погрижил за това (God's Got This)“. В нея тя пише за това как силата на християните е в Бог, особено по време на трудностите в живота.

 „В момента целия свят се тресе“, споделя Бейкър. „Всеки един човек на планетата е преминал (или преминава) през нещо трудно, нещо предизвикателно, нещо болезнено. Но как да видим всичко това през призмата на силата на Бог, любовта на Бог. И как ние като вярващи се утешаваме един друг.“

 Тя споделя, че разтърсването на света е знак, че идва още повече преследване за глобалната църква, така че сега е моментът да „насочите очите си към Исус“.

 Бейкър вярва, че християните могат да научат много за преодоляването на трудности и постоянството във вярата от братя и сестри, които живеят в страни, където екстремното преследване е ежедневие.

 Тя свидетелства следното за тези хора: „Те са безстрашни в любовта си, но стигат до това място (на преодоляване на страха и трудностите) само като се съсредоточат напълно върху Исус и вечността.“