News thumbnail

Хиляди се спасяват по време на евангелизационни събрания на Греъм в комунистически Виетнам

Джанет никога не е и предполагала, че ще види деня, в който ще се проведе християнско евангелизационно събрание в родната й страна Виетнам. Точно това, обаче, се случи миналата седмица.

Франклин Греъм заедно с екипа си проведоха пролетния фестивал на любовта в град Хо Ши Мин. Мнозина чуха Благовестието и предадоха живота си на Исус.  

Виетнам е комунистическа страна и самият факт, че евангелието се проповядва там дава на хората така необходимата надежда.

„Сега хората в моята страна имат избор (относно вярата). Милиони никога дори не бяха чували името на Исус“, казва Джанет.

Правителствени служители са дали разрешение миналия уикенд да се проведе двудневна евангелизационна кампания на спортния стадион Phu Tho.

„Мисля, че е важно да се молим за правителствените служители“, каза Франклин Греъм по време на събранието в събота, на което присъстваха  десетки хиляди хора. „Библията ни заповядва да се молим за тези, които имат власт.“

Двудневното събитие привлече млади и стари, семейства и деца, а правителствени служители „топло“ приветстваха Греъм във Виетнам по-рано през седмицата.

„Мнозина излязоха напред с решение да се отвърнат от греховете си и да приемат Исус Христос като Господ и Спасител“, казва Греъм. „Ние отдаваме на Бог славата за всеки, чийто живот е бил променен за вечността.“

Греъм цитира Римляни 5:8: „Но Бог показва Собствената Си любов към нас с това, че докато бяхме още грешници, Христос умря за нас.“

Пастор Лам Тиен Лок служи като преводач на Греъм по време на събранията, позволявайки на присъстващите да чуят Благовестието на родния си език.

В целия свят сега се случват съживления, защо не и във Виетнам?

„Ние наистина вярваме, че това е Божието време да направим тези събрания“, казва Лок. „Благодарим на Бог за правителството, че бяха отворени към нас и ни дадоха всички необходими разрешения. Бог направи път, така че сега трябва да се съсредоточим върху това как да споделяме Божията любов с хората.“

Греъм споделя, че иска хората във Виетнам да знаят, че Бог ги обича.

„Беше привилегия да провъзглася тази добра новина“, казва Греъм.

Повече от 300 църкви са помогнали в организацията на събранията. Имало е и осигурени автобуси, които са извозвали хора, включително тези, които не познават Господ Исус.