News thumbnail

Християнин е бил изгонен от мол заради това, че е носел тениска с надпис „Исус спасява“

На широко разпространявано видео в интернет се вижда как охранители в американски мол много враждебна нарежда на мъж, облечен в тениска с надпис „Исус спасява“, „Исус е единственият път“, да свали тениската си или да напусне мола.

Според ChurchLeaders.com охранителят работещ в мола в Минесота казва на мъжа, че хора са били обидени от тениската му и той незабавно трябва да я свали, или да си тръгне.

„Исус се свързва с религията и това обижда хората“, заявява охранителят.

„Исус не е религия. Става въпрос за вечния живот“, отговаря мъжът, който носи тениската.

„Едно и също е“, отговаря на свой ред охранителя. „Хора са обидени.“

Мъжът отговаря, че не е „казал нищо“, но пазачът отново заявява, че той трябва да свали тениската, или да напускане мола - „това са единствените ви възможности в момента“.

„Защо просто не я свалиш, човече?“ казва отново охранителят. „Това е всичко, което искаме.“

След като е пристигнала и полиция, християнина обяснява: „Мирно и спокойно просто си нося тениската. Не проповядвах... дойдох в мола, за да пазарувам.“

На уебсайта на въпросният мол се казва, че „неподходящото облекло“ включва „облекло, което съдържа неприличен език, неприлични жестове или расови/религиозни/етнически обиди, които могат да създадат безпокойство“.

Оливър Ууд от „Kingdom Bizness Global“ каза, че неговата християнска организация работи за повишаване на осведомеността относно конфликтите, свързани със свободното изразяване на вярата и осигурява подкрепа и молитва.

Той казва, че в отговор на инцидента, през февруари, се планира флашмоб в същия този мол. Голяма група християни ще носят тениски с надпис „Исус спасява“, ще пеят песни и публично ще се молят.