News thumbnail

Мюсюлманката преживяла любовта на Исус и напуснала исляма

След като се сприятелила с две момичета - християни в училище, тя се съгласила да тръгне на пътешествие за да открие истината. Родителите на момичето (чието име не се споменава) били уважавани ислямски лидери. 

Въпреки това тя редовно се срещала със своите приятели християни и заедно обменяли мнения, четейки както Библията, така и Корана. Тайно тя искрено желаела да обърне своите приятели към исляма. Като мюсюлманка, живееща в Америка, тя била свикнала да защитава своите вярвания и да печели в спорове.

След време тя почувства, че е спечелила спора с християните. Тогава, обаче, тя започнала да изпитва душевни терзания. Молела се, постила, викала ден и нощ към Аллах, за да покаже на хората, че той е истината. По същото време отново започнала да чете и Библията.

„Четейки я [библията, за мен], сякаш наистина нещата описани там се  случваха“, отбелязва жената.

След като говорила по телефона с приятел, който също бил християнин, той я насърчил просто да покани Исус в сърцето си.

„Мюсюлманите вярват, че ако поканиш Исус в сърцето си… това е ад завинаги. Не можеш да се върнеш назад“, споделя тя. Но се помолила със следната молитва: „Който и да си, искам да ти дам живота си. Ако ти си Исус, можеш да влезеш в сърцето ми!“

Шокиращото за нея било, че на следващата сутрин тя се събудила с мир в сърцето си - цялата мъка и болка си били заминали. Посещавайки църква същата седмица, тя откликна на призива за покаяние и публично предала живота си на Исус.

„Трябва ти повече вяра, за да не вярваш в Исус, отколкото да вярваш в него“, отбелязва тя, докато споделя свидетелството.

„За първи път изпитах истинска любов в и чрез Исус.“

https://www.facebook.com/bethel.church.redding/videos/10154328385956824/?extid=CL-UNK-UNK-UNK-IOS_GK0T-GK1C&mibextid=2Rb1fB&ref=sharing