News thumbnail

Исая 41:10 е най-споделяният библейски стих в YouVersion тази година

От YouVersion Bible обявиха, че потребителите на платформата са споделяли най - много Исая 41:10 през 2022 г.

Стихът говори за Божията защита, снабдяване и утеха:

„не бой се, защото Аз съм с теб; не се страхувай, защото Аз съм твой Бог. Ще те укрепя, да, ще ти помогна, да, ще те подпра с праведната Си десница,“

От приложението припомнят, че през 2020 г. този стих отново е бил на първо място.

„Популярността на този стих говори за нуждата ни да си напомняме, че дори когато чувстваме, че сме сами в борбите си, не сме“, казва Боби Грюневалд, основател и главен изпълнителен директор на YouVersion, пред CBN News. „Както се казва в този стих, Бог е нашата сила и Той винаги е с нас.“

От приложението са установили, че през тази година Исая 41:10 е най-споделяния  библейски стих (в YouVersion разбира се) в Аржентина, Франция, Германия и Съединените щати. Освен това е бил подчертан и към него са били сложени бележки, повече от 2 милиарда пъти.

Мобилното приложение също отбеляза повишена активност на ангажиране с Библията в различни страни по света. В Куба, на пример, има най-голямо увеличение (76%). Междувременно в Европа и Африка е имало най-бърз регионален растеж на ангажираност с Библията.

Интересно е също, че ангажираността с Библията на украински език отбеляза голям скок през 2022 г. в няколко европейски страни, като Полша (241%) и Германия (733%).

А като цяло в самата Украйна се наблюдава 55% увеличение на ангажираността с Библията, тази година.

От създаването си през 2008 г. YouVersion е достъпна на повече от 1900 езика и е инсталирана на над 545 милиона уникални устройства.

Грюневалд споделя пред CBN News, че е създал приложението, за да насърчи хората да четат Божието Слово всеки ден.

„Просто се опитвах да разбера как да използвам технологиите, за да помогна на хората да четат Библията по - последователно. Имахме достатъчно вяра, за да започнем и опитаме нещо. Това, което видяхме, че Бог прави, е невероятно. Проекта ни порасна изключително много, но в самото начало нямахме представа какво ще стане“, казва Грюневалд.