News thumbnail

Американски евангелски лидери се срещнаха и помолиха с президента на Бразилия

Група от около десетина американски евангелски лидери, водена от Пат Робъртсън, се срещна с новия президент на Бразилия Яир Болсонаро във вторник след срещата му с американския президент Доналд Тръмп.


Водена от Робъртсън – основателят на CBN, групата включваше още автора Джоел Розенберг, евангелизатора Райнхард Бонке, основателя на Charisma Media Стивън Странг, епископът на Мериленд Хари Джаксън и Джонатан Фалуел, пастора на баптистка църква Томас Роуд в Линчбърг, Вирджиния и синът на основателя на университета Либърти – Джери Фалуел старши. 


Не само, че групата обсъди бъдещето на южноамериканската страна и вярата в традиционните християнски ценности, но християнските пастори (а и собствениците на бизнеси, които също присъстваха на срещата) се помолиха за Болсонаро, който бива наричан от някои „Тръмп на тропиците“ поради воденето на дясна политическа линия.


"Ние се молим, Господи, помазанието на Святия Дух дойде върху него", бе молитвата на Робъртсън. "За да има мъдрост, за да чуе Твоя глас, който, когато президента се обръща надясно или наляво, да казва:" Това е пътят.“ Нека той да ходи с Тебе, Господи. Господи, подкрепи го! Защити го от зло! И го използвай мощно през следващите години. "


Болсонаро е член на Римокатолическата църква, но съпругата му и синът му са евангелски вярващи. Евангелската общност е най-бързо растящата религиозна демографска група в Бразилия.


www.christianpost.com