News thumbnail

Още един пастор в затвора за предполагаеми „престъпления от омраза“

За съжаление, в Канада, преследването на пастори се превръща в норма.

Пастор Артур Павловски, многократно затварян за неспазване на ковид протоколите, по време на пандемията, наскоро е бил освободен от затвора след 51 дни в изолация. Споделя, че е изгубил броя на наказателните обвинения, повдигнати срещу него от канадското правителство.

Сега друг пастор в Канада - 36-годишният Дерек Реймър е бил арестуван миналата седмица заради това, че мирно протестирал близо до място на, което се провеждало драг събитие и то за деца. В резултат на това прекарал неделята на Възкресението в затвора и сега е изправен пред осем обвинения, включително престъпен тормоз (срещу ЛГБТ), предизвикване на безредици, а пастора само мирно е протестирал срещу джендър индоктринирането на деца.

Реймър бил арестуван за първи път на 25 - ти февруари, когато „няколко мъже го изхвърлиха физически от библиотеката Сетън в Калгари за протест срещу друго ЛГБТ събитие“, съобщава Fox News Digital. На въпросното събитие местни драг кралици (мъже облечени като жени) чели книги на група деца.

Павловски споделя пред Fox News Digital, че арестите на Раймър показват „откритата омраза от страна на правителството към християнството в страната“.

Fox News Digital съобщи, че на видео от ареста на Раймър се вижда как той протестира на паркинг от другата страна на улицата (срещу въпросната библиотеката). Полицай се приближава до него, слага му белезници и го влачи по асфалта, преди да го отведе.

Раймър е обвинен и в „нарушаване на заповед за освобождаване, която му забранява да общува (протестира срещу) със самоопределящи се ЛГБТ или да присъства на 200 метра от събития организирани от тях“.

Според кметът на Калгари, Джиоти Гондек, съществуващите закони „не са достатъчно силни“, за да наложат такси на демонстрантите (освен арести), които разпространяват гнусни лъжи и омраза публично. „Ще натискаме за повече (в смисъл по - деспотични закони). Без повече извинения.“

Франклин Греъм е защитил пастор Раймър като е заявил, че той просто е следвал призива си на пастор, като е протестирал срещу подобно събитие.