News thumbnail

Папа Франциск кани религиозни и политически лидери да подпишат „Глобален пакт“ за „нов хуманизъм“

В обновено и ентусиазирано одобрение на глобализма папа Франциск обяви, че започва инициатива за „Глобален пакт“ за създаване на „нов хуманизъм“.

В обновено и ентусиазирано одобрение на глобализма папа Франциск обяви, че започва инициатива за „Глобален пакт“ за създаване на „нов хуманизъм“.

Глобалното събитие, което ще се проведе във Ватикана на 14 май 2020 г., е тематично прекрояване на Глобалния образователен алианс.

Според изявление на Ватикана, публикувано в четвъртък, 12 септември, папата кани представители на основните религии, международни организации и различни хуманитарни институции, както и ключови фигури от света на политиката, икономиката и академичните среди, изявени спортисти, учени и социолози да подпишат „Глобален пакт за образованието“, за да „предадат на следващите  поколения единен и братски общ дом“.

„Необходим е глобален образователен пакт, който да ни възпита в универсална солидарност и нов хуманизъм“, казва Франциск във видео послание, с което стартира инициативата.

В поразително светско послание, съдържащо само едно позоваване към Господ, папа Франциск призова хората да „се възползват от нашите най-добри източници на енергия“ и да бъдат „проактивни“ в „насочване на образованието към дългосрочна визия, неограничена от статуквото. "

Цитирайки любимия афоризъм на Хилари Клинтън, „Нужно е село, за да се отгледа дете“, папа Франциск изтъкна необходимостта от създаване на „образователно село“, в което „всички хора, според съответните си роли, да споделят отговорността за формирането на мрежа от отворени, човешки взаимоотношения. "

Източник: www.lifesitenews.com