News thumbnail

Представители на Евангелската общност посетиха Парламента на Република България, по покана на народния представител г-н Спас Гърневски

27 септември 2017 г. е исторически ден за протестантството в България!

Представители на тази общност от цялата страна бяха на официално посещение и среща-разговор в Парламента на Република България, по покана на народния представител г-н Спас Гърневски.

На събитието присъстваха пастори и служители от почти всички Евангелски деноминации.

В зала Изток на Народното събрание се проведе среща-разговор с председателя на парламентарната група на ГЕРБ и Вицепремиер г-н Цветан Цветанов, и народните представители г-н Спас Гърневси и г-н Атанас Ташков.

Вицепремиерът изрази благодарност за усилията, които полагат Евангелските църкви за интеграцията на ромската общност. Сподели също, че като Вицепремиер и бивш министър на вътрешните работи лично се е уверил в уменията и способностите на протестантската общност по отношение на интеграционните процеси.

Представителите на Евангелските църкви от своя страна наблегнаха на факта, че са третата по численост и значимост религиозна общност в България и изразиха благодарността си за реализираните политики от ГЕРБ и правителството на Бойко Борисов.

Г-н Цветанов заяви още, че заедно можем да постигнем по-добро развитие на страната ни. Като пример посочи организираната от ГЕРБ преди няколко месеца кръгла маса, в която са участвали заедно представители на православната, протестантската и католическата църква, на мюфтийството и на еврейската духовна общност.

Вярваме, че се постави началото на бъдещи контакти и съвместна работа за просперитета, благоденствието и духовното развитие на България!

HTV.bg