News thumbnail

„Бог подготвя ли ни за нещо?“: В Кентъки вече 7 дена събранията не спират

Християнски университет в Америка съобщава за съживление, което се случва в неговия кампус в Кентъки.

Университетът Асбъри се превърна в място на непрекъсната (денонощна) молитва и поклонение от миналата сряда, в резултата на което много хора свидетелства за осезаемото присъствие на Светия Дух.

Смята се, че всичко е започнало след като един младеж публично изповядвал греховете си след служба, проведена на територията на кампуса. След, като той приключил, други хора се присъединили към него, а онова събрание продължава (без да спира ден и нощ), вече седмица.

Това, което се случва сега е, че много хора (от цяла Америка и дори Европа) пристигат с коли и автобуси пред Аудиториума на Хюз в Асбъри. Има опашки - ден и нощ, хората са гладни за Бога, те просто искат да влязат в залата и да се покланят на Бог, да споделят свидетелства и да бъдат заедно.

Според Тревър Бейкър, лидерът на християнското служение Revival Fires, това е началото на съживление, което започва с покаяние - хората изповядват греховете си пред Бог и се покайват, имат глад за Божието присъствие.

„Вярвам, че има ясно усещане за Божието присъствие сред неговия народ. И с това Той разкрива добротата и благостта Си.“

„Павел казва в Римляни 2:4 „Добротата и милостта на Бог са тези, които ни водят до място на покаяние.“ Виждаме това да се случва, докато хората Му се покланят.“

„Те просто отново се радват на присъствието на Бог, откриват, че Бог е откъм тях, а не против тях.“

Бейкър казва, че фактът, че това съживление не е водено от определена деноминация и продължава вече дни - ден и нощ, повишава очакванията му за Божието действие.“

Университетът Асбъри е преживявал и друго съживление. През 1970 г., е имало движение на Бог, което е  завладяло кампуса, а след това и цялата нация.