News thumbnail

Дъщерята на пастор сред шест убити при стрелба в училище в Нешвил

Църковни бдения са били проведени в Тенеси само часове след като бивш ученик застрелва три деца и трима възрастни в основно училище в Америка.

28-годишната Одри Хейл (не се споменава родното име на извършителя), транссексуален мъж, бил въоръжен с две бойни оръжия и пистолет, когато открил стрелба в училището, преди да бъде застрелян от полицаи. 

Децата, които са били убити, са идентифицирани като Евелин Дикхаус, Хали Скругс и Уилям Кини, всички на възраст 8 или 9 години. Хали е дъщеря на Чад Скругс (на снимката), старши пастор в презвитерианска църква „Covenant (Завет)“.

60-годишната директорка Катрин Кунс също е сред жертвите. Хората я описват кат  „светица“, която „познаваше всеки ученик“ и работеше неуморно, за да помогне на семейства, които се борят с финансови трудности. Полицията в Нешвил казва, че друга жертва, 61-годишната Синтия Пийк, е била заместваща учителка, която е работила в училището през деня. 61-годишният училищен пазач Майк Хил също е бил убит.

От полицията потвърждават, че Хейл е бил транссексуален мъж без криминално минало, който е живял с родителите си в Нешвил.

Шефът на полицията в Нешвил Джон Дрейк каза, че преглеждат манифест  написан от нападателя, когото определят като „самотен фанатик“.

Г-н Дрейк казва, че следователите вярват, че стрелбата произтича от „някакво негодувание“, което Хейл имал „за това, че като малък са го карали да посещава в това училище“.

Все още, обаче, не е даден окончателен мотив за действията на Хейл.

По-рано този месец губернаторът на Тенеси Бил Лий подписа закон, който забранява операциите за смяна на пола на деца, както и блокерите на пубертета и хормоналната терапия.

Възпоменанията на жертвите в социалните медии включват и призиви за молитви за семейството на пастор Скръгс. 

„Молим ви да се молите и за семейство Скръгс. Чад е пастор на „Covenant Church“ в Нешвил, където днес стана стрелбата. Хали, дъщерята на Чад и Джада, е една от жертвите. Молете се Бог да им дава сила, тъй като Чад трябва да пастирува, докато скърби за загубата на детето си.“