News thumbnail

Реалните свидетелства от живота и музиката привличат хиляди в Германия

Повече от 10 000 души са посетили „Животът на сцената“ в Хамбург и Дрезден. Седмицата на мисиите съчетава кратки мюзикъли и евангелизационни беседи.

„Голямо евангелизационно събитие? Призив за обръщане към Христовия кръст и покаяние? Това ще ни свърже ли с града или поляризацията ще стане още по-голяма? ”Това били съмненията на Детлеф Пийпър, християнски лидер в Хамбург (Германия), когато възможността за организиране на голяма евангелизационна кампания била поставена на масата.

Когато "Животът на сцената" приключил, една година по-късно  виждането на Детлеф драстично се променило, споделя самият той. Повече от 6 100 души присъствали на събитията през цялата седмица, а 240 души взели решение да започнат нов живот с Христос.

"Животът на сцената" е организиран от 16 църкви в региона Хамбург. Проектът има „успех“, защото хора от всички прослойки на обществото“, се събраха, за да научат за християнската вяра. „Много родители станаха свидетели на това как децата им взимат решение да следват Исус“, добавя Пийпър.

Евангелизационният проект за първи път е стартиран в Швейцария през 2014 г. и се състои от три кратки мюзикъла, които споделят истинските истории от живота на хора, преживяли намесата на Бог в много различни ситуации: брачна двойка, преживяла дълбока криза, млада жена със зависимости и майка на две деца с тежки заболявания.

Всяка вечер завършва с послание, обясняващо евангелието според Библията. Седмицата завършва в неделя с богослужение.